00-144 Warszawa, Al. Solidarności 83/89
NIP: 7010414095, tel.: (22) 850-10-20
Autoryzacja [Płatności]
 
Szukaj
Szybkie wyszukiwanie całymi słowami wg...
dokładnie
tytułu
autora
wydawnictwa
[Zaawansowane...]


Sposoby Płatności
Koszty dostawy:
Poczta Polska, przesyłka priorytetowa za pobraniem 15,50 zł
Poczta Polska, przesyłka priorytetowa przelewem, kartą kredytową 11,50 zł
Kurier GLS za pobraniem, przelewem, kartą kredytową 21,00 zł


Promocje
1.RABAT 10%
obniżka: 10%
2.RABAT 50%
obniżka: 50%

2 Promocje (2)

Książki
Nowości
Hity dnia
Polecamy
Bestsellery

Katalog tematyczny
Katalog tytułowy
Katalog autorów
Katalog wydawców
Serie wydawnicze


Działy
Działy
ANGLOJĘZYCZNE
ANTYKWARIAT
APLIKACJE PRAWNICZE
ARCHITEKTURA I URBANISTYKA
AUDIOBOOKI
AUDYT
AUTOMATYKA I ROBOTYKA
BANKOWOŚĆ
BEZPIECZEŃSTWO, TERRORYZM
BHP
BIOLOGIA
BIZNES
BUDOWNICTWO I PRAWO BUDOWLANE
EKOLOGIA I OCHRONA ŚRODOWISKA
EKONOMIA
ELEKTRONIKA
ELEKTROTECHNIKA
ETYKA
FILOZOFIA
FINANSE I PRAWO FINANSOWE
GEODEZJA,GEOLOGIA,KARTOGRAFIA
GLOBALIZACJA
GMP GHP HACCP
HANDEL
HISTORIA
INFORMATYKA
INNE
KALENDARZE
MARKETING I REKLAMA
MECHANIKA
MEDIA I DZIENNIKARSTWO
MEDYCYNA
METROLOGIA
MILITARIA
NAUKI HUMANISTYCZNE
NAUKI MATEMATYCZNE
NAUKI ŚCISŁE
NIERUCHOMOŚCI
PEDAGOGIKA
PODATKI I PRAWO PODATKOWE
PODRĘCZNIKI
POLITOLOGIA
POLITYKA SPOŁECZNA,RYNEK PRACY
PORADNIKI
PRAWO
PSYCHOLOGIA
RACHUNKOWOŚĆ
REPORTAŻE, FELIETONY, WYWIADY
SAMORZĄD TERYTORIALNY
SŁOWNIKI,ENCYKLOPEDIE,JĘZYKI
SOCJOLOGIA
TANIA KSIĄŻKA
TRANSPORT I LOGISTYKA
TURYSTYKA I HOTELARSTWO
UBEZPIECZENIA
UNIA EUROPEJSKA
WIELKA PROMOCJA
WYDAWNICTWO C.H.BECK
ZARZĄDZANIE


Logowanie
Pseudonim/Login:
Hasło:

[ Zapomniałeś hasło? ]


Members List Zarejestrowani:
arrow Ostatnio dołączył:  juleknagorka
arrow Razem: 9732

visitors Odwiedziny:
arrow Goście: 316
arrow Członkowie: 0
arrow Razem: 316

signup
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz zarejestrować się klikając tutaj


Języki
Wybierz język:

English Polish


ANTYODŻYWCZE I ANTYZDROWOTNE ASPEKTY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
 

red.EMILIA KOLARZYK red.EMILIA KOLARZYK - Inne książki
55,90 zł 50,31 zł
zawiera 5% VAT
(Cena netto: 47,91 zł)
(RABAT 10%)

ANTYODŻYWCZE I ANTYZDROWOTNE ASPEKTY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA

Przedmowa
Emilia Kolarzyk

I. Współczesne i interdyscyplinarne podejście do żywności
Emilia Kolarzyk

II. SUBSTANCJE OBCE NIEODŻYWCZE W PRODUKTACH SPOŻYWCZYCH NALEŻĄCE DO GRUPY CELOWO DODANYCH

1. Dodatki do żywności
Piotr Pokrzywa

2. Nadzór nad bezpieczeństwem żywności
Piotr Pokrzywa

3. System RASFF
Piotr Pokrzywa

4. Etykietowanie środków spożywczych przeznaczonych dla konsumenta finalnego lub do zakładów żywienia zbiorowego
Ewa Dulińska-Stanek

5. Wybrane kategorie środków spożywczych
Ewa Dulińska-Stanek

6. Metody konserwowania żywności
Jadwiga Helbin

7. Zagrożenia mikrobiologiczne w aspekcie bezpieczeństwa żywności
Piotr Pokrzywa, Katarzyna Bandoła, Michał Seweryn

8. Ocena stanu sanitarnego zakładów żywienia zbiorowego
Piotr Pokrzywa

III. ŚRODOWISKOWE I ANTROPOGENICZNE UWARUNKOWANIA JAKOŚCI ŻYWNOŚCI

1. Związki stosowane w uprawach roślinnych
Artur Potocki

2. Związki mające zastosowanie w hodowli zwierzęcej
Artur Potocki

3. Zanieczyszczenia techniczne pochodzące z opakowań i urządzeń
Artur Potocki

4. Zanieczyszczenia pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej
Artur Potocki
A. Metale, półmetale i niemetale
B. Obróbka cieplna żywności
C. Czynniki fizyczne

IV. ODDZIAŁYWANIE TOKSYCZNE NA ORGANIZMY SUBSTANCJI OBCYCH NIEODŻYWCZYCH ZAWARTYCH W PRODUKTACH SPOŻYWCZYCH

1. Metale, półmetale i niemetale
Piotr Hydzik

2. Trwałe zanieczyszczenia organiczne (TZO)
Piotr Hydzik

3. Pozostałości leków weterynaryjnych w żywności
Piotr Hydzik

V. GRZYBY

1. Wiadomości wstępne
Krzysztof Ciszowski, Jadwiga Helbin, Wojciech Szot

2. Aspekty dietetyczne grzybów wielkoowocnikowych
Jadwiga Helbin

3. Zatrucia grzybami wielkoowocnikowymi
Krzysztof Ciszowski

4. Zatrucia grzybami pleśniowymi - mykotoksyny i mykotoksykozy
Krzysztof Ciszowski, Wojciech Szot

VI. ROŚLINY KONSUMPCYJNE, PRZYPRAWOWE I OLEJKODAJNE

1. Korzyści i zagrożenia związane ze spożyciem roślin konsumpcyjnych
Joanna Zając, Jadwiga Helbin

2. Toksyny i substancje antyodżywcze roślin konsumpcyjnych
Krzysztof Ciszowski, Beata Szkolnicka

3. Skutki toksyczne olejków eterycznych i roślin przyprawowych
Krzysztof Ciszowski

VII. Ryzyko zdrowotne związane z wykorzystaniem nanotechnologii w sektorze rolno-spożywczym
Piotr Hydzik

VIII. Alergeny naturalne i dodatki do pokarmów jako przyczyny reakcji nadwrażliwości pokarmowej
Ewa Czarnobilska, Dorota Myszkowska, Marcel Mazur, Anna Chmielewska

Indeks rzeczowy


ISBN: 978-83-233-3966-3
Książkę znajdziesz w działach:
MEDYCYNA
766 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2016
Poleć znajomemu
Zgłoś błąd

Średnia ocen: brak ocen
Czytaj recenzje (0)
Dodaj recenzję

Wróć

Koszyk
Twój koszyk jest pusty

Data aktualizacji bazy: 23.01.2021 18:05
książek w bazie: 40577


Naukowa

  Zapraszamy do naszej księgarni internetowej ekonomiczna24.osdw.pl
Księgarnia EKONOMICZNA Kazimierz Leki Sp. z o.o.

 


Facebook
Teraz nie ma zawartości dla tego bloku.


Licznik




Copyright © 2004-2021 Księgarnia NAUKOWA e-mail: naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.  rss
Uprzejmie informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Pozostawanie na niej oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies. Więcej w polityka prywatności.