00-144 Warszawa, Al. Solidarności 83/89
NIP: 7010414095, tel.: (22) 850-10-20
Autoryzacja [Płatności]
 
Szukaj
Szybkie wyszukiwanie całymi słowami wg...
dokładnie
tytułu
autora
wydawnictwa
[Zaawansowane...]


Sposoby Płatności
Koszty dostawy:
Poczta Polska, przesyłka priorytetowa za pobraniem 15,50 zł
Poczta Polska, przesyłka priorytetowa przelewem, kartą kredytową 11,50 zł
Kurier GLS za pobraniem, przelewem, kartą kredytową 21,00 zł


Promocje
1.RABAT 10%
obniżka: 10%
2.RABAT 50%
obniżka: 50%

2 Promocje (2)

Książki
Nowości
Hity dnia
Polecamy
Bestsellery

Katalog tematyczny
Katalog tytułowy
Katalog autorów
Katalog wydawców
Serie wydawnicze


Działy
Działy
ANGLOJĘZYCZNE
ANTYKWARIAT
APLIKACJE PRAWNICZE
ARCHITEKTURA I URBANISTYKA
AUDIOBOOKI
AUDYT
AUTOMATYKA I ROBOTYKA
BANKOWOŚĆ
BEZPIECZEŃSTWO, TERRORYZM
BHP
BIOLOGIA
BIZNES
BUDOWNICTWO I PRAWO BUDOWLANE
EKOLOGIA I OCHRONA ŚRODOWISKA
EKONOMIA
ELEKTRONIKA
ELEKTROTECHNIKA
ETYKA
FILOZOFIA
FINANSE I PRAWO FINANSOWE
GEODEZJA,GEOLOGIA,KARTOGRAFIA
GLOBALIZACJA
GMP GHP HACCP
HANDEL
HISTORIA
INFORMATYKA
INNE
KALENDARZE
MARKETING I REKLAMA
MECHANIKA
MEDIA I DZIENNIKARSTWO
MEDYCYNA
METROLOGIA
MILITARIA
NAUKI HUMANISTYCZNE
NAUKI MATEMATYCZNE
NAUKI ŚCISŁE
NIERUCHOMOŚCI
PEDAGOGIKA
PODATKI I PRAWO PODATKOWE
PODRĘCZNIKI
POLITOLOGIA
POLITYKA SPOŁECZNA,RYNEK PRACY
PORADNIKI
PRAWO
PSYCHOLOGIA
RACHUNKOWOŚĆ
REPORTAŻE, FELIETONY, WYWIADY
SAMORZĄD TERYTORIALNY
SŁOWNIKI,ENCYKLOPEDIE,JĘZYKI
SOCJOLOGIA
TANIA KSIĄŻKA
TRANSPORT I LOGISTYKA
TURYSTYKA I HOTELARSTWO
UBEZPIECZENIA
UNIA EUROPEJSKA
WIELKA PROMOCJA
WYDAWNICTWO C.H.BECK
ZARZĄDZANIE


Logowanie
Pseudonim/Login:
Hasło:

[ Zapomniałeś hasło? ]


Members List Zarejestrowani:
arrow Ostatnio dołączył:  gofija
arrow Razem: 9853

visitors Odwiedziny:
arrow Goście: 229
arrow Członkowie: 0
arrow Razem: 229

signup
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz zarejestrować się klikając tutaj


Języki
Wybierz język:

English Polish


ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZĘŚĆ V DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W GASTRONOMII
 

MONIKA ŚWIĄTKOWSKA MONIKA ŚWIĄTKOWSKA - Inne książki
KAROL KRAJEWSKI KAROL KRAJEWSKI - Inne książki
AGNIESZKA TUL-KRZYSZCZUK AGNIESZKA TUL-KRZYSZCZUK - Inne książki
ANNA SAWICKA-MUCHEWICZ ANNA SAWICKA-MUCHEWICZ - Inne książki
ZYGMUNT MIETLEWSKI ZYGMUNT MIETLEWSKI - Inne książki
ROMUALD ZABROCKI ROMUALD ZABROCKI - Inne książki
39,90 zł 35,91 zł
zawiera 5% VAT
(Cena netto: 34,20 zł)
(RABAT 10%)

ŻYWIENIE I USŁUGI GASTRONOMICZNE CZĘŚĆ V DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA W GASTRONOMII

Wydawnictwo:

FORMAT AB

Wstęp

1. Zasady funkcjonowania gospodarki rynkowej w obszarze gastronomii i jej elementy
1.1. Podstawowe pojęcia z zakresu funkcjonowania gospodarki rynkowej
1.1.1. Rynek i warunki konkurencji
1.1.2. Mechanizm rynkowy
1.2. Zasady funkcjonowania gospodarki rynkowej w gastronomii i jej uwarunkowania
1.2.1 Podaż i jej kształtowanie w gastronomii
1.2.2. Ceny i równowaga rynkowa
1.3. Popyt i czynniki kształtujące popyt na usługi gastronomiczne
1.3.1. Popyt na usługi gastronomiczne i jego uwarunkowania
1.3.2.Elastyczność cenowa popytu na usługi gastronomiczne
1.3.3. Czynniki kształtujące popyt na usługi gastronomiczne

2. Przedsiębiorstwa, instytucje w branży gastronomicznej oraz ich otoczenie rynkowe
2.1. Przedsiębiorca i przedsiębiorstwo
2.1.1. Definicja i rodzaje przedsiębiorców
2.1.2. Definicja i funkcje przedsiębiorstwa
2.2. Rodzaje przedsiębiorstw w branży gastronomicznej
2.2.1. Klasyfikacje przedsiębiorstw gastronomicznych
2.2.2. Główne rodzaje placówek gastronomicznych
2.3. Instytucje w branży gastronomicznej
2.4. Powiązania przedsiębiorstwa gastronomicznego z otoczeniem
2.4.1. Konkurencja jako przykład powiązania przedsiębiorstwa gastronomicznego
z otoczeniem
2.4.2. Współpraca jako przykład powiązania przedsiębiorstwa gastronomicznego
z otoczeniem
2.5. Zaopatrzenie zakładu gastronomicznego
2.5.1. Zakup towarów
2.5.2. Sposoby zaopatrzenia zakładów gastronomicznych
2.5.3. Proces zamówienia towaru w zakładzie gastronomicznym
2.5.4. Fizyczna dostawa towarów
2.5.5. Przyjęcie towaru
2.5.6. Rozliczenie dostawy
2.5.7. Przechowywanie towarów

3. Podstawy prawne działalności gospodarczej
3.1. Akty prawne regulujące prowadzenie działalności gospodarczej
3.2. Podstawowe pojęcia z zakresu prowadzenia działalności gospodarczej
3.3. Ograniczenia w swobodzie wykonywania działalności gospodarczej
3.4. Zasady podejmowania i wykonywania działalności gospodarczej
3.5. Polska Klasyfikacja Działalności Gospodarczej
3.6. Konsekwencje wynikające z nieprzestrzegania przepisów z zakresu prowadzenia
działalności gospodarczej

4. Prawo pracy
4.1. Podstawowe definicje i zasady prawa pracy
4.2. Dokumentacja związana z zatrudnieniem
4.3. Umowa o pracę
4.4. Wynagrodzenie za pracę
4.5. System czasu pracy i czas pracy
4.6. Urlopy
4.7. Umowy cywilnoprawne
4.8. Praca osób młodocianych
4.9. Obciążenia pracodawcy związane z zatrudnianiem pracowników
4.10. Tajemnica przedsiębiorstwa

5. Ochrona danych osobowych i prawo autorskie
5.1. Przepisy dotyczące ochrony danych osobowych
5.2. Prawo autorskie w gastronomii

6. Prawo podatkowe
6.1. Podstawowe definicje i przepisy prawa podatkowego
6.2. Klasyfikacja podatków w Polsce
6.3. Podstawowe proste formy opodatkowania działalności gospodarczej
(księgowość uproszczona)
6.4. Opodatkowanie działalności gospodarczej - pełna księgowość

7. Finanse w działalności gospodarczej
7.1. Przychody i koszty
7.2. Wynik finansowy - rachunek zysków i strat
7.3. Próg rentowności

8. Uruchomienie działalności gospodarczej w branży gastronomicznej
8.1. Procedura rejestracji przedsiębiorstwa
8.2. Formy organizacyjno-prawne
8.2.1. Indywidualna działalność gospodarcza
8.2.2. Spółka cywilna
8.2.3. Osobowe spółki handlowe
8.2.4. Spółki kapitałowe - osoby prawne
8.2.5. Inne formy organizacyjno-prawne
8.3. Biznesplan przedsiębiorstwa gastronomicznego
8.3.1. Pojęcie i funkcje biznesplanu
8.3.2. Struktura biznesplanu

9. Urządzenia biurowe wspomagające prowadzenie działalności gospodarczej
w gastronomii
9.1. Praca biurowa w gastronomii
9.2. Wybrane urządzenia biurowe w przedsiębiorstwie gastronomicznym
9.3. Programy komputerowe wspomagające prowadzenie działalności gospodarczej
9.3.1. Internet w działalności gastronomicznej
9.3.2. Rodzaje oprogramowania

10. Korespondencja w działalności gospodarczej
10.1. Korespondencja i rodzaje pism
10.2. Zasady formułowania pism
10.3. Zasady formatowania pism.
10.4. Obieg korespondemcji

11. Marketing w działalności gastronomicznej
11.1. Działania marketingowe w działalności gospodarczej.
11.2. Badania marketingowe w gastronomii
11.2.1. Podstawowe pojęcia w badaniach marketingowych
11.2.2. Etapy badań marketingowych
11.2.3. Źródła informacji marketingowych
11.2.4. Wybrane metody i narzędzia w badaniach marketingowych

12. Zespół pracowniczy w przedsiębiorstwie gastronomicznym
12.1. Tworzenie małego zespołu pracowniczego
12.2. Organizacja pracy w małym zespole pracowniczym
12.3. Struktura organizacyjna w przedsiębiorstwie gastronomicznym
12.4. Kierowanie małym zespołem i odpowiedzialność w zespole pracowniczym
12.5. Komunikacja w zespole pracowniczym
12.6. Negocjacje
12.6.1. Pojęcie i etapy negocjacji
12.6.2. Style negocjowania i techniki negocjacyjne
12.7. Doskonalenie zawodowe pracowników

Literatura
Aneks
1. Wzór umowy sprzedaży
2. Druk wniosku CEIDG-1
3. Dokumentacja związana z podejmowaniem i prowadzeniem działalności
gospodarczej
Słowniczek specjalistycznych terminów


ISBN: 978-83-89184-76-4
Książkę znajdziesz w działach:
TURYSTYKA I HOTELARSTWO
322 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2016
Poleć znajomemu
Zgłoś błąd

Średnia ocen: brak ocen
Czytaj recenzje (0)
Dodaj recenzję

Wróć

Koszyk
Twój koszyk jest pusty

Data aktualizacji bazy: 12.08.2022 15:32
książek w bazie: 36687


Naukowa

  Zapraszamy do naszej księgarni internetowej ekonomiczna24.osdw.pl
Księgarnia EKONOMICZNA Kazimierz Leki Sp. z o.o.

 


Facebook
Teraz nie ma zawartości dla tego bloku.


Licznik




Copyright © 2004-2022 Księgarnia NAUKOWA e-mail: naukowa@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.  rss
Uprzejmie informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Pozostawanie na niej oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies. Więcej w polityka prywatności.